top of page
IMG_4994.jpg

Na een studie kunstgeschiedenis en museologie werkte ik lange tijd in diverse musea. Daar leerde ik anders kijken naar ruimtes. Wat werkt wel en wat werkt niet - of minder. Wat 'pleases the eye', zonder het functionele aspect uit het oog te verliezen.  

 

Met mijn man en 3 dochters woonden we ruim 11 jaar in het buitenland. Op Curaçao en in Genève kreeg ik de eerste grote opdrachten, variërend van een beach house en een hotel tot chalets en een galerie. 

Begin 2014 keerden wij terug naar Nederland.

Sindsdien werk ik als onafhankelijk interieurontwerper, vaak samen met architecten,  aannemers en meubelmakers, aan uiteenlopende particuliere en zakelijke projecten.

Uniciteit in aanpak en resultaat.

Schilderij  

Naast dat ik het een prachtig schilderij vind door de kleuren, de dynamiek en textuur, vertelt het ook een verhaal. Of tenminste kun je je afvragen welk verhaal erbij hoort. 

Elke opdrachtgever begint met een verhaal. Wat is de wens, en dan hoe leeft iemand in zijn huis? Wat is het verhaal van de opdrachtgever? De situatie.

schilderij moeder.jpg

Deze 4 afbeeldingen staan symbool voor de manier waarop ik werk. Als ik begin aan een opdracht, zoek ik graag naar een voorwerp. Dat kan van alles zijn; ............een dierbare ketting van een opdrachtgeefster, een bijzonder servies van een ander, of een prachtige tegel die precies de juiste kleur en structuur heeft. Om een houvast te hebben voor de daadwerkelijke opdracht. Dat wordt dan het uitgangspunt, de werktitel. Hieronder staan voor mij dierbare objecten die precies dat weerspiegelen wat ik van belang vind en voor de manier waarop ik werk.

unnamed kopie.jpg

Mannetjes

Deze mannetjes staan voor mijn opdrachtgevers.

 

De opdrachtgever is de grootste en belangrijkste inspiratiebron. Het is zijn/haar huis, kantoor, omgeving en dat zie ik graag terug in het uiteindelijke resultaat. Ik vind het ook fijn als een opdrachtgever ook heel betrokken is bij het proces, zodat we echt steeds zijn of haar wens voor ogen houden.Het is daarom ook belangrijk dat we goed en duidelijk met elkaar kunnen overleggen en werken tijdens en aan het proces.

Zilveren ogen 

 

In  mijn ouderlijk huis stond een boek in de kast met de titel "Beauty lies in the eyes of the beholder - Plato". Intrigerend vond ik die titel altijd.

In mijn werk zie ik steeds dat het daarom draait, hoe kijk je naar iets, waarop baseer je een esthetische keuze? Goed kijken, daar begint het voor mij het daadwerkelijk ontwerpen mee. Het boek staat nog steeds in de kast, maar deze zilveren ogen hangen in mijn huis.

unnamed-1.jpg

Tasje   

 

Dit tasje, prachtig handwerk, zorgvuldig en met vakmanschap gemaakt en met liefde gedragen.

Ik houd ervan als een interieur zorgvuldig is gekozen, aandacht is besteed aan de details en er vervolgens goed in wordt geleefd. 

unnamed.jpg

Media

Schermafbeelding 2021-05-31 om 18.09.41.
Schermafbeelding 2021-05-31 om 18.11.13.
Schermafbeelding 2021-05-31 om 18.09.08.
Schermafbeelding 2021-05-31 om 18.10.25.
bottom of page